Labels

Powered by Blogger.

Testimonial

Testimoni dan komen di bawah adalah saya ambil dari Facebook Profile saya. Harap maaf sebab para pelajar saya menulis dalam bentuk yang ringkas. Ikatan silaturrahim yang terbentuk antara kami semua tidak akan saya lupa sampai bila-bila. InsyaAllah.


M. Amin Suhaimi
bah, aq start yaa. Pada tahun 2007, ketika itu saya dalam tingkatan 3 dan mengambil PMR ketika itu. Pada hari pertama, saya masi tidak dapat menangkap teknik pengajaran cikgu. Namun hari demi hari, saya makin merasa bahawa ajaran cikgu bakhra berkesan. Setelah itu, saya meneruskan tuisyen dengan cikgu bakhra. Selama dua tahun, saya tidak pernah rasa bosan dalam kelas cikgu bakhra malah makin seronok rasanya. Tahun lalu adalah tahun terakhir saya tuisyen dengan cikgu bakhra. namun, saya masi ingat apa yang cikgu bakhra ajar. masih melekat kata orang.Akhir kata, saya harap keputusan SPM saya akan menjadi cemerlang hasil pembelajaran cikgu bakhra. Insya-Allah. Tidak lupa kepada cikgu bakhra, terima kasih kerana sudi menerima saya sebagai anak murid cikgu.


Siti Mariam Profiter De
Hee ~ cgu , aku pun sama macam c amin . Thnx for everything cgu . Semua nasihat cgu , and cara cgu mengajar kami adalah yg t'baek dan tidak bosann
Enhanced by Smiley Central


UILzzangs Hyun
cigu ~ . cigu la cigu yg paling best . stiap tuition nd kn buring pnya ~ . da sak statement yg menusuk d aty d pisuk2x mngena ke jntung . first2x tuition tym drjh 4 tue , cigu ajar class BI , mang best la . dpt tguk TRANSFORMER yg first pny a . lutchu eh . then , lpas abiz bwt keja cigu bg , cigu kc chan main game . siok ouh . pastu , tym last year cigu ajar class science . fulamak ! mang msuk akal abiz la . then , cigu da bwt seminar lae . best la . berpun aku nd paam sal teknik cigu ajar tue . best gilak la . then , sesi begmbr sblum pmr tue , mang happenning la , berpun tym tue aku nd ready . miz gilak dgn tuition ouh . overall , cigu is the best of the best la ! CIGU LA JUARA ! Enhanced by Smiley Central


Debbie Michelle Thenu
sya tlh mengenali cikgu Bhakra sejak drpda tahun 2009 lg. pd wktu itu, saya mengambil tuisyen subjek bhsa inggeris dan sains dgn beliau. sblm ini, sya tdk pernah mdpt A dlm kedua-dua subjek trsebut ttpi stelah diajar oleh beliau, sya berjay a m`peroleh A dlm PMR. ini kerana proses pengajaran cikgu sgtlah seronok dan tlh menarik minat sya utk rjn berusaha lg. apabla beliau sdg m'ajar, beliau tdk hnya tertumpu pada subjek yg diajar ttpi beliau jg sering memberi sokongan, tips2 berguna yg dpt mnambah keyakinan kpd kmi dan sntiasa mmberi kesedaran yg positif.pada thn ini pula, sya akan menduduki SPM dan sya harap cikgu masih dpt terus mendidik sya dlm sbjek2 sains kerana tiada guru lain yg dpt m`gantikn posisi cikgu skg. akhir kata, sya akn sntiasa mndoakn cikgu dan trima kasih yg x terhingga kpd cikgu krna tlh sudi m'didik sya. Enhanced by Smiley Central









Joycelin Grace
sya start tuisyen awal tahun 2010 cikgu! sa ambil Chem & Add math! Memang bingung klau mula blajar bab yg baru tapi lama2 faham juga sebab sya banyak bertanya sama ckgu. Mlh, masa m'ngjar cikgu beri penjelasan dngn jelas supaya kami fhm dn banyk beri latihan. Teknik pngjaran cikgu memang berkesan punya! ckgu juga bnyk beri nasihat dlm teknik m'ulng kaji dan sya ingn m'ucapkn terima kasih sama ckgu kerna tlh m'didik sya. Enhanced by Smiley Central


Zulkarnain
nda tag aku ? Enhanced by Smiley Central , oke ckgu bhakra , mgjar kami smua dengan baik walaupun kami kdg2 melawan dengan istilah ckgu , ckgu ada penjelasan kepada semua pertanyaan kami . bkan tu ja , prkara yg kami lgsg x tahu pun ckgu ajar . tu baru la . professional . lgi 1 , ckgu bukan sahaja mengajar mengenai pelajaran tp ckgu ajar kami psal kehidupan dan aplikasi2 / tips2 time kami hdup . 2 yg pling manfaat dan berguna . thnx ckgu bhakra ajar aku add math 2009-2010~


Gurauan Membawa Senyuman
hurmmm komen psal ckgu ya....!! ok..
erm... start aQ jmpa ckgu pd thun 2008 time tuition d bistari... aQ maC ingt lg time tu blum brapa rapt sma ckgu jd 1st msuk class tu aQ pikir mau prknlkn diri lg rupa x jd aq pun diam2x la... time tu kekok btul, malu lg brtnya... huhu.. lma- klamaan besa sda mulai rapat... na sna la kluar suma soalan... asal tnya soalan musti ckgu dpt jawab... heran btul la.. kdng2x smpai bingung aq... satu lg ckgu suka bg motivasi(ceramah ringkas) sma ada sblum, semasa, ataupun slps class.. setiap masa la kata kn... tp aq suka cra ckgu bg motivasi.. best..!!! x busan kita..
i2 yg bg kita semangat ... sma ckgu x lupa murid2x nya a.k.a xsombong la... aQ senang dgn ckgu... ada apa2x masalah musti ckgu bg pndptnya... 

YOU ARE THE BEST TEACHER I EVER MET....!!!!!! Enhanced by Smiley Central


Ct Nur Aziemah
Ckgu bhakra ckgu yg pling da best..!!!! Sya knl ckgu pd thun 2009.. masa tu sya form5.. sya suka cra ckgu m’gajar d klas.. dia suka mngjr smbil mgnakan fakta2 n b'crita tuk kita lbih m’mahami.. sya masi ingt lg tem cigu ajr fzk.. sblum sya tuisyen sya blum dpt lg m’mhmi fzk.. tp slps tu,sya dpt uda paham n akhr’y kdit.. tima kasi ckgu.. Enhanced by Smiley Central hehe.. ckgu gk snggup mluangkn masa ngn plajar2 yg ingin m’mahami sbjk2 dgn lbih dlm x kira pnat.. Ckgu sorg yg baik, peramah, m’mahami n yg pling da best sporting.. sya masi ingt lg tem d klas ckgu pnah m’nyanyikan lgu yg ckgu gubah sndri.. best.. sporting bnget!!.. ckgu x pnah lupa gk ngn plajar2’y n x smbong.. tem d klas gk ckgu x pnah m’buatkn sya rasa boring.. law kami maw mkn pun bleh kn cikgu (x slalu.. hehe) Enhanced by Smiley Central ckgu sntiasa ceria, hepi n slalu m’critakan pnglaman’y dngn kmi.. d tmbh lg dgn teknik bljr yg ckgu ajar.. mnmbhkn lagi pngtahuan utk sya prktikn.. sya xkkn lupa jasa ckgu.. ~SMKP~

TERIMA KASIH CKGU BHAKRA..!! ^_^



Yuzaini Mohd Zain

sorry cigu x byk komen... haha... cuma sy blh ckap cgu lh trbaik dlm byk2x cikgu yg sy pnah knal slain bpa sy... dan, sbb cgu lh slmat kan sy dari gagal matematik tmbahan... u r the best teacher... ^_^



Syafyrah Aisyah Awang
sy bekas pelajar cikgu bakhra, 2009. Since belajar dgn ckgu bkhra, dy seorg sgt simple. mngajar dgn gunakan kaedah yang mudah, xsuka merumitkan keadaan biarkan pun bkn prkara y mlbatkan stdy. klu blh sesuatu sbjek blh d bt sbgai satu buku cerita. cuz simple is sweet. btw, klas motivasi ckgu mmg sy ska. mmg menarik !. klu blh, ckgu bt reunion, utk bkas stdent ckgu. dan tgk keadaan dorg skg. amcm?. hee. sy mac ingt lagi tym kt klas tuition. ckgu ckp ckgu npk cahaya kejayaan ada d setiap wajah kmu. dan sy yakin ttg pkra itu, kerna stiap doa dr ckgu itu tinggi nilainya. dan skg ia terbukti y sy sdg continue to stdy. so, apa y sy buat. sy bg cdgn pd my aunt suma. klu ad amek tuition o apa. p tmpt tuition batu 4. makesure ciikgu bakhra bin ghani y ajar.


Qieyna Loneliness
sy kenal cgu tem 2009 . sir ajar bi n chem wktu tuh . best lh cara cgu m'ajar . x m'rumitkn keadaan ! sllunya klu gi tusyen tmpt len , bosan bh . ary2x wat keja yg sama , bagi keja buat . tp cgu nhe lain , cgu x bg pressure kat kitorg . kdg2x cgu bagi sdkit motivasi n advce . hhe Enhanced by Smiley Central igt lg masa cgu ajar bi , cgu suruh tulis ayt2x cinta in english n watch film KNOWING ! btw , u're de BEST teacher i ever met !


Ezzatie Nadz Volxwagen
swktu thn 2010 sy form 3 . kiranya pmr la ne . huhu >,< ! subjek sCience kdg2x amat mgelirukn . tp cara cgu bakh mbuat kn kmy mudah utk mmahaminya . lagi pun cgu bakh slalu mnyelit kn fakta2x yg mnambah pngetahuan dr segi pmbelajaran mahu pun dlm khidupan sharian .


A-ann Apostol Enriquez
start tuition in early 2010 . took Chemist , Add Maths and Bio . first so bingung this mmg nda fhm but lastly ngan style cigu sendiri and kesabaran cigu m'ajar kami , finally we nailed it . mmg jauh beza la cigu Bhakra and cigu2 d sch m'aja r . I rather choose cigu Bhakra . hehe . den selama cigu m'ajar saya , well mmg mningkat la . and thanks to you sir . then kan , cigu bukan saja ajr kmi sal pelajaran , but he also share his experience and problems together and it make us more closer . he understood every each of us and ttap sbar ngan our perangai . he also motivates us , gave us advices and tips , taught us about life and it helped us alot . and surely he's the best teacher ever . anyway , thanks sir for everything . God bless . Enhanced by Smiley Central


Wan Iz G
ahahhaa . CIKGU BHAKRA GANI . seorang cikgu yg lain dari yg lain , mmpunyai pemandangan jauh dan unik serta teknik pengajaran yang sangat berkesan yang mempunyai cara2x sendiri dlam memberi penerangan , yg sememangnya memberi impak dlam pembelajaran . Start tusyen time form1 , byk suda ilmu2x am , khas dan sebagainya cikgu bgi , teknik belajar pn besh , ada rest2x skjap , belajar rap , I'll be missing you tu , ahaha . film plg besh kta tgk ckgu , DONT MESS WITH ZOHAN . ahahaha . n honestly , cikgu byk membantu saya last mnit tyme PMR n SPM tahun lalu cikgu . TENKIU ! ^__________^


Tanyalah Lalat
hehehe.... uina ckgu siuk bah ckgu mngajar sma aq.... nda aq pndai bosan law sdah ckgu mngajar.... aq bljr sma ckgu dri drjah 5 lgi sma c abu... hehehe..... msih kcik lgi kmi time 2.... hehe.... cara ckgu mngajr mmg brkesan kalau dlu aq ni ssh maw tngkap tpi lpas 2syen sma ckgu pndai sdah aq.... hehehe..... paling nda buli d lupa.... time kta p pntai ary 2.... hehe.... siuk p pntai biarpun pnas..... sma aq nda buli lupa msa kta bljr buli bketawa2x sma bcrita 18 sg pnya crita.... 2 mmg lucu spya kmi nda bosan kan ckgu.... hehehe..... nda lah aq maw tulis bnyk2x... nnti ckgu mnangis pla.... hehehe..... TERIMA KASIH KRNA MNGAJAR KMI DGN IKHLAS..... Assalamualaikum.....


Prudencio F. Gonzales
Hai ckgu !!! ok, ak ska cara cikgu mengajar, trutama nya subjek sains, sbb time ckgu mengajar tu ckgu try kait kan topik yg d ajar tu dgn kmi pnya daily life, jdi snang faham & snang ingat.. Ckgu juga ada bnyak info2x & teori yg best pasal duniawi, pasal hidup, universe, smua pun bleh di terima akal, tu yg pling best tuu. Time mgajar jga ckgu suka bercerita so time blajar dgn ckgu tu memang x bosan laa, ckgu pun lucu jga. Ckgu pun ada bnyak program2x yg ckgu anjurkan untuk kami, contoh motivasi d library tu memang bnyak membntu, ckgu juga ada bnyak idea2x supaya kmi dpt faham apa yg kmi blajar, so pendek kata ckgu seorang yg berwawasan dan bercita-cita tnggi pnuh dgn idea yg bgi ak inspirasi utk brjaya.. :d


Cynthia Christie
hai cigu...kalo pngalaman sya la kan,start sya form3...sya suka cara cigu ajar b.i...best+enjoy...x stress...smua grammer n cara2 wat krngn yg bgs pun cigu ajar, mmg snang mau pham...kalo sbjk sains lak, cara cigu bg penerangan pun singkat dan padat...x stress la kalo cigu yg ajar...x mcm cigu2 d skola yg strict gila...hehe...nway, mmg best la cara cigu ajar... Enhanced by Smiley Central


Fiera
cikgu bakhra , mula2 sy agak tkut jga sma ckgu tp stiap kali dtg kelas , it was fun dan tdk ad stress2 . cra ckgu mngajar sgt lain dr ckg yg perna mgajar sy. byk ilmu dan fakta serta hal dunia yg ckg share sama kami. terima kasih cikgu Enhanced by Smiley Central


Asry Rey
bg sy, cigu la owg yg slalu ckp n bri nsiht yg mna kykinn dri 2 pnting...stat drpd 2, sy mula ada rsa 2 dlm dri sy...apa yg pling best sal cigu nie, cigu univrsal woe..suma cigu bole jwb, spnjng soaln sy la..ndak tau plak owg len..dn yg pling pnting, sy njoy bila stdy brsma ngn cigu...bg sy, cigu memang lgkap...tnx a lot, cigu bakhra...


Ana Farah
cikgu bhakra is the best!huhu....






Hanafi Wiz
dua tahun mengenali cikgu bhakra memang sangat berrbeza dr cikgu kat sekolah malah senang nak paham cara dan pelbagai teknik untuk belajar.


Mohd Hidayah
hRmm .. caRA ckGu m'nGajar mEmanG muDah d paHami paStu x aDa teKanan+bEst,iTu yG m'BwatkAn aPa yG ckGu aJar mAsuk jiKa di bnDingkAn nGan sKoLah .. ehEhe ..


Mohd Bahjan Bahaman
urrrr arrreeeee daaaaa besstttttt of the besttttt teacher yg pernah sayaa jummpaa.... susah di ungkapkan dengan kata2 laa misterrr Bhakraa.. sendiri mau kenal cikgu la mcm mna.... hehehee minta2 dapat jumpa lagi denga cikgu.. bole makan bakso sama2..heheheheee


Firzanah Affy
frst2 knal ckgu time sya form 3 dulu..mula2 2 mmang nda brapa rpat la ngan ckgu..tp,nda lma sya jd suka pi 2isyen ckgu..mmang enjoy bljr ngan ckgu..ajaran ckgu len dri ckgu2 yg len..ckgu pnya gya yg t'sndri untk fhamkn kmi,,ckgu dpt kaitkn study dgn hal2 khidupan kta..then,ckgu jga slalu mmberi ajaran mgenai agama,tknik2 bljr n mcm2 lg la..hehe..yg pnting,smua mklumat yg ckgu berikan sgt2 b'guna bg sya..time form 5 pun ckgu byk bgi ilmu ngan kmi,,ckgu spend byk masa untk student ckgu..ckgu ttap brusaha n b'smangat..nda prna pun ckgu tnjuk muka pnat spnjang mgajar,,hehehe,,n sbb ckgu jga,sya smakin ykin dgn dri sya.,thanks untuk smuanya cikgu..we lurve u!! hehe..^_^


Szien Fernandez
erm ..hee ,opcoz laa mac igt cgu bhakra ..1st msuk klas cgu ,subjek bi..sya mac pemalu ..kunun laa ..cgu suh kami wat krgan bi ..pstu antar wktu 2 n cgu cek waktu 2 jg ..pa y bestnya sya rsa ,cgu byk puji krgan sya ..bsmgat nii trs ...start ctu sya mkin bsmgat mok wat y lbh baek lg ..cgu bg byk dorongan ..bila cgu ctauk ada urg akan ganti tmpt cgu ..aduyy ,laen laa prasaan .yala kta sua best stdy sama2 ,bsg sma2 ,kira ngam sua laa ..pstu mok tukar cgu lae .mean cara mgjar xsama .tp cgu ada yakinkan kami sstu ..y cgu xkan biar org ganti tmpt cgu melainkan cgu sdr rasa dya lbh baik ..sya yakinkan diri jgk laa ..tp wlupn bgtu ,cgu sntsa ada d bestari u kami merujuk apa2 hal ..wktu ceramah pun best ,teknik menembak ..ahha ,mank suatu penghargaan dpt knal ma cgu ..mlalui pglaman2 y cgu crta ,adalah stgh2 jd panduan dlm idup sya ..aduhh byk lg nii mok tulis ,t t'over .ckup smpai cney jak laa ya cgu ..cgu bhakra mank urg y cool ,slumber ,bpndangan jauh n etc ..too much 2 say laa ..mank da best of da best la cgu bhakra ..ada msa jumpa lg ..tq so much 4 tagging cgu .Enhanced by Smiley Central


Arbayani Ambran
Dari gred G kepada A dalam masa beberapa bulan saja.. Jasa cikgu bhakra sy tak akan lupa sampai bila2.. Sebab bantuan cikgu jgk,sy dapat sambung pelajaran d matriks dalam bidang perakaunan,subjek yang sy paling lemah dulu... cara pembelajaran dengan cikgu bhakra, kami belajar dengan keadaan yang santai dan tidak tertekan. sentiasa ketawa. Tak kurang dengan informasi2 yang cikgu selalu berikan membuka minda kami semua. Thank you..


Nabilla Mustarin Saya tusyen time tu tahun 2005 (form 3).. tusyen tu pun kena paksa dengan parents.. ggrr.! tapi usaha parents tu rupa2nya memang satu jalan yang menjadikan saya seorang pelajar yang dari gagal ke lulus dengan cemerlang! hahah! sejak masa tu semangat belajar ni meningkat! hahahaha! mana tidaknya.. dulu dalam kelas semua ditanya buat dekk jak.. lepas tusyen tu.. boleh dibilang jadi ayam tambatan cikgu2 di sekolah lah masa tuh.. yang paling best tu student2 dengan kawan2 kelas pun menanya klu nda faham.. aiseymen..! tahap kesyiukan tuh nda boleh diukur lah.! maklum la.. sekolah cina ni banyak saingan.. lepas tuh.. saya kongsi pula dengan kawan2 yang kurang dalam pembelajaran nih.. ajak dorang tusyen sama2.. dorang pun alhamdulillah ada peningkatan.. lepas tuh yang best time kelas cikgu bhakra ni ada kongsi2 petua macam mana mau jawab soalan dengan cikgu kongsi pengalaman cikgu dulu2.. masa yang paling ditunggu masa yum-cha (QQ Ice)..! kami pun apa lagi yang pergi tusyen tuh.. tambah semangat lah belajar sambil2 minum gitu.. hahaha.! tambah kaya tauke QQ Ice tuh.. Tapi kami pun tambah kaya.. kaya ILMU..! =g Alhamdulilah hasilnya nda lah juga semua A.. tapi gred menunjukkan peningkatan dari sebelumnya.. Sentiasa ingat apa jua yang berlaku itu semua ketentuan dariNya.. yang penting usaha dan niat kita..
Cikgu Bhakra Rockk..! Yoooo..!! :) 



Haslisa Hariono erm aku..... hehehe.. ok bah cg mgajar... lucu... bnyk motivasi... smoga cg sukses k....


  


Nur Syaqilah Mohamed Noor Cikgu . Bagi saya . Cikgu mengajar ikut rentak pelajar. n cikgu mengajar style enjoy .. best n mudah d fhm .. grin emoticon





Ona Violette eherm , hehe . .tme sa first2 msuk tuisen . . mmg buring , haha . . mengantuk ja , tp nda suda burink , sbab lucu tinguk muka cigu chan tme b'ckp . . haha , pndi besar matanya . . haha . .kimiaa subjek yg sa ambii, mmg plng sa benci la , tp sa mo dpt krdt kan . . THANKS GOD ! krdt juga kimia sa . . thank you cikgu chan . . hehe . wlupn susah subjek kimia tp lepas ikut tuisyen ma cikgu , wlupn mac ego2 , haha . . paam juga sa . . haha , cigu chan juga la de best ,


Christwyneson Winson Saya mndaftar di Sejati Tuisyen (ST) pda Tahun 2014. Dengan mengambil 2 subjek iaitu Math Moden dn Sains. sebelum saya mndaftar d ST, keputusan saya sangat2 trcorot dlm kelas. Ttpi, stlah mndaftar d ST, saya lebih mmahami subjek2 yg sa ambil d ST d sbbkn cara Cikgu Bakhra mngajar. cara pemblajaran cikgu happening, tk trlalu trikat dan mesra.. kadang2 murid trlalu takut utk brtnya soalan.. ttpi d ST, sa merasakan x prlu takut atau segan sbb ckgu bkhra akan mnjawab shingga sa fham.. semua subjek2 yg saya ambil mendapat A dengan bantuan dn usaha ckgu mngajar.. klau ada org brtnyakan dimana saya tuisyen, sa akan mnjawab bhwa ST lh tmpt trbaik utk tuisyen.. semga Tuhan mmbalas jasa baik ckgu bakhra.

Rie's Jumri Pada mulanya...saya hanya seorang pelajar biasa yg kurang cemerlang dalam pelajaran...... Setelah ibu saya mendengar khabar daripada kawannya bahawa terdapat sebuah tuisyen yg boleh menjadikan saya lebih cemerlang...... Saya didaftar masuk Pada tahun 2014 (tingkatan 4), dengan mengambil subjek sains tulen...... Dengan beberapa bulan sahaja, prestasi pembelajaran saya semakin lama semakin baik Dan cemerlang..... Cikgu bakhra mempunyai teknik2 pembelajaran yg sangat baik... Sekiranya pelajar ingin mengutarakan sebarang soalan.... Cikgu Bhakra pasti akan menjelaskan jawapan kepada soalan tersebut satu per satu sehingga pelajar dapat memahaminya dgn mudah....... Pada tahun 2015 (tingkatan5), pelajar2 lebih diberi penekanan utk membuat latih tubi..... Dan nota2 spesifik..... Yg amat berguna sebagai rujukan dalam pelajaran...... Saya yg dahulunya kurang meminati math..... Kini amat meminati subjek matematik yg saya rasa merupakan subjek yg termudah bagi saya...... Sehingga SPM, saya dapat menjawab semua soalan dgn mudah..... Saya amat berterima kasih dengan tunjuk ajar Cikgu Bhakra yg banyak membantu saya untuk berjaya.....terima kasih sehingga bertemu lagi.....saya akan sentiasa mendoakan kesihatan dan kesejahteraan Cikgu... As'salammualaikum

 

Blogger news

Blogroll